Nieuws/Binnenland
1048797
Binnenland

Growshop-eigenaar waste 2,5 ton wit

Een 50-jarige eigenaar van een growshop in het Limburgse Nuth heeft volgens de opsporingsdiensten in het zuiden van ons land bijna 2,5 ton witgewassen.

Justitie en de Belastingdienst hebben beslag op het geld gelegd, dat werd aangetroffen tijdens een politie-inval in een woning in Urmond. Een en ander lag verborgen in een kluis, die eigendom was van de eveneens verdachte zus (58) van de Geleense hoofdverdachte C.S.

De uitbater van de growshop heeft volgens bronnen tegen de recherche verklaard dat hij het geld verdiend had met het advies geven bij het opzetten van een hennepzadenbedrijf in Spanje. Volgens zijn advocaat André Beckers ontkent de verdachte growshop-eigenaar de witwasverdenking.

Voor medewerking aan dit Spaanse project zou S. 20.000 euro per maand hebben gekregen. Het geld verstopte hij in geldzakken in de genoemde safe. De speurders kwamen op het spoor van de in totaal 232.500 euro gekomen na een tip van een huisgenoot van de verdachte vrouw. Zij ontkent elke betrokkenheid bij de witwaspraktijken.