Nieuws/Binnenland
1049097
Binnenland

Vrouw in gezicht geschopt bij straatroof

Een 19-jarige vrouw is afgelopen weekend bij een brute beroving in Amsterdam door de daders hard in haar gezicht getrapt. Ze liep onder meer een gebroken oogkas op.

De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag van haar fiets getrokken, waarna de daders haar tas probeerden te pakken. Ze verzette zicht echter waarop de rovers begonnen te schoppen en haar ook in haar gezicht raakte. Ze liep divers gezichtsletsel op, waaronder een gebroken oogkas. Ook kneusde ze haar knie, meldt AT5.

Op hetzelfde moment werd in de straat ook een 28-jarige man van zijn fiets getrokken. Ook zijn spullen worden gestolen en hij raakt licht gewond bij zijn val. Een derde slachtoffer, een vrouw van 21 wordt ook beroofd, maar komt er ongedeerd vanaf.

De politie is op zoek naar de drie daders met een donkere huidskleur. De eerste dader heeft een donkere huidskleur, is tussen de 24 en 30 jaar, breed postuur, gemillimeterd haar en tussen 1.70 en 1.75 meter lang. Dader twee is mogelijk Surinaams, tussen 1.70 en 1.75 meter lang, tussen 24 en 35 jaar oud, heeft kort krullend/golvend haar en een normaal postuur. De derde dader heeft ook een donkere huidskleur, is 1.75 meter lang, is breder dan de andere twee en heeft een grijs, kort baardje.

Na de berovingen gingen de de daders er op de fietsen van de slachtoffers vandoor in de richting van de Admiraal de Ruyterweg. Mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met de politie.