Nieuws
1049251
Nieuws

Voor 540 euro aan ´losse uien´

Een Britse hockeyspeler stal voor meer dan 540 euro aan boodschappen bij de Britse supermarkt Sainsbury’s, door regelmatig alle producten in zijn boodschappenmandje met de zelfscanner te scannen als losse uien.

Hij werd gesnapt toen hij voor een waarde van 26 euro aan zogenaamde losse uien in zijn mandje had, terwijl deze op dat moment niet in de winkel te koop werden aangeboden, zo meldt The Independent.

De 25-jarige voormalig hockeyspeler Nicholas Long werd veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een boete van 250 pond. Hij gaf toe de truc twintig keer eerder te hebben gebruikt over een periode van drie maanden.

Naar eigen zeggen gebruikte hij de uien-truc omdat hij bang was dat hij zijn baan zou verliezen. Op deze manier probeerde hij geld te besparen.

Zijn advocaat zei hierover: " Het was natuurlijk stom. Maar het is niet dat hij er veel aan over heeft gehouden. Hij sloeg geen champagne in. Hij nam gewoon een avocado en deed alsof het een ui was."

Het was overigens niet de eerste keer dat de hockeyspeler is veroordeeld voor winkeldiefstal. In 2010 en 2011 is hij gepakt voor een soortgelijke kwestie. Al pakte hij het toen wat groter aan toen hij probeerde een fles champagne door te laten gaan voor een fles dikke bleek.