Nieuws/Binnenland
1049350
Binnenland

Tijd om terug te knokken

Nederland heeft de buik vol van de crisis. Het heeft allemaal lang genoeg geduurd. Ons land is na vijf lange jaren van economische tegenspoed rijp om zich los te schudden van het crisismonster. Het is tijd om de rug te rechten en te gaan knokken tegen de crisis.

Vandaar dat De Telegraaf vandaag opnieuw de website www.stopdecrisis.nl lanceert. Tijdens het begin van de crisis in 2009 was de site ook actief. Nu er de eerste signalen zijn dat de creativiteit om aan een nieuwe toekomst te werken toeneemt, ondernemers weer kansen ruiken en het vertrouwen in een goede afloop stijgt, is het tijd om met een optimistische blik te kijken naar de veerkracht van de Nederlandse economie

Uit een Telegraaf-onderzoek blijkt ook dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders erop vertrouwt dat ons land uit de crisis komt. In brede lagen van de samenleving is die overtuiging er.

Echter, vooralsnog komt het kabinet-Rutte komende dinsdag dinsdag met nieuwe lastenverzwaringen waardoor de economische groei wordt vernietigd, terwijl noodzakelijke hervormingen op de lange baan zijn geschoven. Dat draagt bepaald niet bij aan het noodzakelijke vertrouwen.

Stopdecrisis.nl helpt! Iedereen kan bij Stopdecrisis.nl terecht met zijn of haar ideeën om uit de crisis te komen. Studenten worden uitgenodigd om plannen te publiceren, echte ondernemers delen hun ervaringen met anderen, mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, maar toch weer aan de bak zijn, kunnen hier hun tips kwijt en wie zijn huis heeft verkocht, krijgt de gelegenheid om te vertellen hoe.

Daarom is dit het juiste moment om gezamenlijk de crisis te stoppen. Want als de crisis nu niet stopt, stopt die nooit.