Nieuws/Binnenland
1049550771
Binnenland

Dreiging rond zussen

Astrid en Sonja Holleeder zagen dood in de ogen

Astrid Holleeder

Astrid Holleeder

AMSTERDAM - De politie-eenheid Amsterdam heeft de afgelopen maanden diepgaand onderzoek gedaan naar twee dreigingsincidenten rond de zussen Holleeder. Directe aanleiding zijn afzonderlijke alarmmeldingen van Astrid en Sonja Holleeder over een mogelijke aanslag op hun leven.

Astrid Holleeder

Astrid Holleeder

Sonja Holleeder is afgelopen zomer naar eigen zeggen aan een liquidatie ontkomen toen zij vanuit een langzaam rijdende auto met een vuurwapen werd bedreigd. Ze wist te vluchten.

Astrid Holleeder heeft tegenover de politie verklaard dat ze in maart werd opgewacht en bedreigd bij een bezoek aan haar moeder op een geheim adres.

Politie en Openbaar Ministerie bevestigen beide meldingen uitvoerig te hebben onderzocht. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor beide vrouwen. De politie heeft in het onderzoek ook de huidige detentieomstandigheden van Willem Holleeder onderzocht. Justitie vermoedde al eerder dat Holleeder vanuit de extra beveiligde inrichting (EBI) een aanslag op zijn zussen beraamde maar kon dat toen niet bewijzen.