Nieuws/Buitenland
10502
Buitenland

Massale speurtocht naar gemaskerde dader

Man doodt vrouw in Frans monnikenhuis

Montpellier - UPDATE Een vrouw is donderdagavond laat dood aangetroffen in een bejaardentehuis voor monniken bij het Franse Montpellier. Ze is om het leven gebracht door een gemaskerde man die het tehuis was binnengedrongen. De dader is op de vlucht geslagen. De politie is naar hem op zoek

De man zou Maison de Petraite, een instelling voor gepensioneerde monniken die als missionaris in Afrika hebben gewerkt, donderdagavond rond tien uur zijn binnengedrongen. Het monnikenhuis ligt in Montferrier-sur-Lez in Zuid-Frankrijk.

De dader zou zijn bewapend met een mes en een geweer. Verder is er nog niets over hem bekend.

’Contact met politie’

De gedode vrouw zou contact met de politie hebben gehad voordat ze met een mes om het leven zou zijn gebracht. Het zou gaan om een bewaker van het bejaardentehuis. Er zijn ook berichten dat er een man dood is aangetroffen, maar die zijn niet bevestigd.

Het bejaardentehuis werd omsingeld door de politie. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke.

Politie onderzoekt kamers

De politie heeft het bejaardentehuis kamer voor kamer onderzocht op zoek naar de dader en eventuele andere slachtoffers. Volgens het Franse Le Figaro zijn alle bewoners in veiligheid gebracht en zijn alle verdiepingen van het bejaardenhuis doorzocht. In totaal zouden er zo’n zeventig mannen en vrouwen wonen.

Vooralsnog zijn er geen aanwijzigen dat het om een terroristische aanslag gaat. De Franse politie is in een hoge staat van paraatheid, omdat Frankrijk het afgelopen jaar meerdere terroristische aanvallen heeft gekend.