Nieuws/Binnenland
1053220601
Binnenland

Verdachte doodslag pakketbezorger: ’Ik ben bang dat ik alles kwijtraak’

Hulpdiensten aanwezig in Hoogvliet.

Hulpdiensten aanwezig in Hoogvliet.

ROTTERDAM - De 29-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke mishandeling van een pakketbezorger in Hoogvliet in februari van dit jaar, beroept zich op noodweer. Dat zei hij dinsdag tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Rotterdam. Yassin el B. zegt dat hij zichzelf moest verdedigen tijdens een ruzie met de bezorger, waarbij het 41-jarige slachtoffer ongelukkig ten val kwam en met zijn hoofd op het wegdek klapte.

Hulpdiensten aanwezig in Hoogvliet.

Hulpdiensten aanwezig in Hoogvliet.

Volgens de advocaat van de verdachte is die val fataal geweest voor het slachtoffer. De officier van justitie wil dat El B. veroordeeld wordt voor doodslag. Hij heeft volgens haar de pakketbezorger bij de keel gegrepen, geslagen en gestompt en toen hij op de grond lag nog tegen het hoofd en in de buik geschopt. De verdachte zegt echter dat er een ruzie tussen hem en de pakketbezorger ontstond en dat hij zich genoodzaakt voelde zichzelf te verweren.

Het conflict ontstond toen de verdachte op straat in zijn wijk Meeuwenplaat in Hoogvliet de pakketbezorger met zijn bus zag rijden. Er zou bij hem een internetmodem bezorgd worden en hij liep op zijn badslippers naar buiten om dat pakketje vast op te halen. Volgens de bezorger was dat niet volgens de regels van zijn werkgever PostNL en weigerde hij het pakketje op straat te overhandigen. Daarop ontstond de ruzie met de fatale afloop voor de bezorger.

’Bang dat ik alles kwijtraak’

De advocaat van de verdachte vroeg hem voorlopig vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, ergens dit najaar. De man is net vader van een zoontje van zeven maanden, heeft pas een huis en een vaste baan. „Ik ben in een nachtmerrie terechtgekomen en ik ben bang dat ik alles kwijtraak.” De rechter vindt echter dat de man voorlopig in de cel moet blijven. Hij is eerder in aanraking geweest met justitie en de kans op herhaling is volgens de rechtbank ook aanwezig.

De zaak gaat op 4 augustus verder.