Nieuws

Culinair

Nacho-dag

Door onze redactie VRIJ

Olé hatsikidee! Het is vandaag Nacho-day en dat is reden voor een feestje, niet waar? Dus zet je sombrero op en ga aan de slag met dit nacho-recept. Inclusief kidneybonen. Gegarandeerd een succes.

Wat heb je nodig?

2 blikken kidneybonen - 1 ui - 1 groene paprika - 3 tomaten - 1 bol mozzarella - 1 kopje gehakte peterselie - 1 theel sambal - 150 gr geraspte belegen Goudse kaas - 1 zak nachochips

Dit recept is een mengelmoesje uit een ’volkomen gestoord Ikea-kookboek’ en een beetje van onze eigen Felix Wilbrink. „Dit is natuurlijk behoorlijk kinderachtig met die nachochips er in, maar aan de andere kant ook fantastisch kater-eten. In ieder geval, vlees is dus helemaal niet nodig”, aldus Wilbrink.

Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken. Nu is het verder simpel, tomaten in blokjes, ui snipperen, paprika in reepjes en die eerst maar even in wat olie aanzetten. Zet de oven vast aan op 180°C. Nu de kidneybonen erbij en doorwarmen. Strooi een laag nacho's in een ovenschaal, doe er wat van het bonenmengsel over, beetje van de mozzarella en wat peterselie. Dan weer nachos en zo verder tot alles op is. Bovenop de Goudse kaas en nog 7 minuten in de hete oven krokant laten worden. Geef er een komkommersalade bij.

Heb een mooie Nacho-dag!