Nieuws/Binnenland
1055441116
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

'Arbeider kan nergens terecht'

We doen alsof de klassieke arbeidersklasse niet meer bestaat, maar dat is flauwekul, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het Land van Wierd Duk’. ,,De industriearbeider van weleer is nu de pakketbezorger, de vuilnisman, de thuiszorger, de wankele ZZP’er, al die mensen met flexcontractjes waarmee ze nauwelijks iets verdienen”. Arbeiders hebben geen vanzelfsprekend politiek platform meer, nu de PvdA is geïmplodeerd, en zweven tussen SP, PVV en tegenwoordig ook BBB, constateert Duk. ,,Voor een fatsoenlijk populistische partij is onder dat electoraat veel winst te behalen.”

Verder in de podcast: het wel een wee in politiek Amsterdam, met collega Daniël van Dam. En: bij de NPO is er na het verdwijnen van talkshow De Vooravond welgeteld één uur opinie en commentaar waar ook conservatieve analisten aan het woord komen. ,,Verder is de publieke omroep, die van ons allemaal is, één grote eenheidsworst.”

Luister de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ hier hieronder, of natuurlijk via alle bekende podcastkanalen zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop