Nieuws
1055549
Nieuws

Geen jacht op terroristen door begrotingsruzie VS

De begrotingsruzie in de VS zorgt voor vrij spel voor terroristen. Door de bezuinigingen van de Amerikaanse overheid en de begrotingsruzie heeft de FBI geen geld meer voor de jacht op terroristen en fraudeurs.

Dat meldt de Amerikaanse krant Washington Post. Niet alleen worden er geen nieuwe agenten meer aangenomen, er worden geen nieuwe onderzoeken meer gestart, informanten kunnen niet meer betaald worden en er is zelfs geen geld meer voor benzine.

De Democraten en Republikeinen moeten voor middernacht lokale tijd (voor ons morgenochtend 06:00) een akkoord bereiken. De kans is echter groot dat dat niet gaat lukken. In dat geval gaat een groot deel van de overheidsdiensten op slot. Op 17 oktober is de bodem van de staatskas dan in zicht, met enorme economische gevolgen.

Het is niet de eerste keer dat de twee partijen steggelen over de overheidsuitgaven. In 2011 werd het schuldenplafond al eens aangetikt, met federale besparingen tot gevolg. Vanaf een maart gingen die bezuinigingen automatisch van start, en die gevolgen worden nu voor de FBI pijnlijk zichtbaar.