Nieuws/Binnenland
1056048161
Binnenland

Drillrapper maakt excuses voor dodelijke steekpartij Scheveningen

SCHEVENINGEN - Een van de drillrappers die betrokken was bij de dodelijke steekpartij in Scheveningen van afgelopen maandag heeft op Instagram zijn excuses gemaakt. Twee groepen rappers uit Amsterdam en Rotterdam kregen ruzie waarbij het slachtoffer, een 19-jarige Rotterdammer, om het leven kwam. Drillrapper Blacka zegt in zijn verklaring spijt te hebben.

„Hierbij wil ik mijn excuses aanbieden naar alle getroffenen en mensen die hier onder (hebben) moeten lijden”, schrijft ’Blacka5324’. „Deze hele drill beef slaat aan het eind van de dag nergens op.” Beef is straattaal voor ruzie/knokpartij.

Volgens de rapper verloor hij zichzelf nadat er ernstige bedreigingen naar zijn familie werden geuit. „Aan het eind van de dag weet ik oprecht niet waarom deze ruzie precies is begonnen en hoe ik zo dom ben geweest om me in deze drill beef te mengen met jongens die niks te verliezen hebben. Ik heb deze ruzie meerdere malen geprobeerd te negeren en dit is mij uiteindelijk niet gelukt.”

De rapper heeft niet alleen spijt; hij zegt ook sorry tegen de nabestaanden. „De hoeveelheid pijn/spijt waaronder ik op dit moment lijd gaat niemand begrijpen, maar de pijn die de familie doorstaat is niet eens voor te stellen.”

Daarnaast schrijft hij dat hij zich beseft dat hij geen goed voorbeeld geweest is voor zijn jonge fans. „Jullie moeten weten dat het niet stoer is en dat mensenlevens kapot gaan aan deze hele drill shit.”

De ruzie zou gaan tussen drillrapbendes uit Amsterdam (73 De Pijp) en Rotterdam (Blacka 24). De rappers die geweld verheerlijken in hun video’s en songteksten, vechten online al maanden een ruzie uit.

Twee mannen zitten op dit moment vast voor de dodelijke steekpartij. Ze zitten in beperking, wat betekent dat ze met niemand contact mogen hebben behalve met hun advocaat. Het is de afgelopen dagen onrustig geweest in Den Haag en Scheveningen. Er zijn onder meer verkeersregelaars en handhavers belaagd en brandkranen zijn opengedraaid. De ME moest ingrijpen. Vanwege de onrust is de Haagse burgemeester Jan van Zanen eerder teruggekeerd van vakantie.