Nieuws/Buitenland
1056283835
Buitenland

Britse premier Boris Johnson ontslagen uit ziekenhuis

De Britse premier Boris Johnson is ontslagen uit het ziekenhuis in Londen waar hij een week lang onder meer op intensive care werd verpleegd aan de longaandoening die het nieuwe coronavirus veroorzaakt.

Hij trekt zich terug op het officiële buitenverblijf van de premier, Chequers, om verder te herstellen. Hij gaat niet onmiddellijk weer werken. De premier heeft zijn taken overgedragen aan minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.

Vrienden van de premier onthulden in de MailOnline dat hij dicht bij de dood was toen hij in het ziekenhuis vocht tegen het coronavirus. Op een gegeven moment was de toestand zo ernstig dat ministers, ambtenaren en zijn vrienden voor hem baden.

De premier bracht zijn zevende nacht door in het St Thomas’ ziekenhuis in Londen nadat hij afgelopen zondag was opgenomen, tien dagen nadat hij positief was getest op het coronavirus.

Op Twitter sprak Johnson zijn dank uit aan de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) en medici voor het redden van zijn leven. Johnson twitterde: „Het is moeilijk woorden te vinden om uit te drukken hoeveel ik de NHS schuldig ben voor het redden van mijn leven.”

Johnson zei dat in de strijd tegen het coronavirus vooruitgang wordt geboekt en dat het een nationale strijd is.” Hij dankte de Britten dat ze afstand van elkaar bewaren.