Nieuws
1056728
Nieuws

Nokia-topman weigert inleveren bonus om scheiding

De bestuursvoorzitter van Nokia heeft voormalig ceo Stephen Elop gevraagd een deel van zijn bonus van €18,8 miljoen in te leveren. Elop weigert echter, omdat hij in scheiding ligt met zijn vrouw. Hij zou haar niet kunnen overtuigen genoegen te nemen met een kleiner bedrag. De voormalige topman was 26 jaar met haar getrouwd. Dat meldt de website Geekwire.

Elop ligt in Finland zwaar onder vuur, omdat hij grof verdiende verkoop van de telefoonfabrikant aan Microsoft, waar Elop eerder onder contract stond. Zo zou in zijn contract staan dat  hij extra betaald kreeg als de koers van Nokia bij een overname zou stijgen. Vanaf welk niveau de koers zou moeten stijgen stond echter niet in het contract. Bij overnamegeruchten is het praktisch altijd zo dat de beurskoers stijgt, waardoor Elop dus gegarandeerd was van zijn bonus.

De laatste jaren raakte het ooit zo machtige Nokia in verval. Microsoft kocht de mobiele telefonietak deze maand voor €5,4 miljard, een fractie van wat het bedrijf ooit waard was. Elop wordt genoemd als een van de opvolgers van de vertrekkende Microsoft-topman Steve Ballmer.