Nieuws/Binnenland
105680960
Binnenland

Slachtoffers 20 en 21 jaar oud

Dodelijk drama op A12 bij Ede: uitgestapte personen aangereden

EDE - Twee mensen zijn zondagnacht op de A12 bij Ede in Gelderland aangereden. Een 20-jarige man uit Nijmegen is overleden. Een 21-jarige man, ook uit Nijmegen, is zwaargewond geraakt en per ambulance weggevoerd.

„Vermoedelijk hebben beide personen met hun auto de vangrail geraakt, waarna ze op de snelweg zijn uitgestapt. Hierna zijn ze aangereden door een andere weggebruiker”, meldt de politie Gelderland. Een vrouwelijke bestuurster schepte het duo. Zij is volgens protocol aangehouden, gehoord en getest op alcoholgebruik, maar volgens een politiewoordvoerder bleek ze niet onder invloed te zijn.

Het ongeval vond rond 03.15 uur plaats op de snelweg in de richting van Ede. Volgens een persfotograaf hebben de eerste voorbijgangers direct hulp verleend. Hulpdiensten kwamen vervolgens groots ter plaatse.

De snelweg is vanwege het politieonderzoek in de richting van Utrecht afgesloten. Het dodelijke slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. Vermoedelijk in de loop van de dag wordt er meer informatie vrijgegeven.