Nieuws
1056925
Nieuws

'Meer geld voor kinderopvang'

Er komt volgend jaar waarschijnlijk meer geld voor kinderopvang beschikbaar. De regeringsfracties VVD en PvdA werken aan een motie met oppositiepartij GroenLinks om hiervoor geld vrij te maken. Dat moet komen uit meevallers in het budget voor kinderopvang van enkele honderden miljoenen euro's, zeiden ingewijden woensdagavond. De motie zal donderdag worden ingediend bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, het debat over de kabinetsplannen voor volgend jaar.

GroenLinks zou dan op zijn beurt bereid zijn de aangekondigde bezuinigingen op de financiële kindregelingen, zoals de kinderbijslag, te steunen. De steun van GroenLinks kan belangrijk zijn in de Senaat, waar het kabinet geen meerderheid heeft.

In de kinderopvang blijft geld over doordat het kabinet de kinderopvangtoeslag heeft verlaagd. Daardoor maken minder ouders gebruik van de opvang. De oppositie heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al diverse keren gevraagd de meevallers in te zetten om de bezuinigingen deels terug te draaien.