Nieuws
1057712
Nieuws

Microsoft onthult nieuwe Surface-tablets

Softwaregigant Microsoft heeft op maandag twee nieuwe tablets in zijn Surface-lijn aangekondigd: de Surface 2 en de Surface Pro 2. Aan het uiterlijk is niet veel veranderd, al zijn beide apparaten iets lichter en dunner dan hun voorgangers.

De vernieuwingen zijn voornamelijk onder de motorkap te vinden. In de Verenigde Staten komen beide versies op 22 oktober uit. De Surface 2 gaat $499 kosten voor de goedkoopste versie, terwijl de Surface Pro 2 een prijskaartje krijgt van $899.

Surface 2

Zo bevat de Surface 2 een Tegra 4-processor in plaats van de Tegra 3 van het vorige model en is de tablet nu voorzien van een Full HD-scherm. Nog steeds draait op deze variant de RT-versie van Windows, wat wil zeggen dat oudere desktop-progamma’s er niet op draaien. De batterij gaat volgens de makers 25 procent langer mee en is tevens voorzien van een USB3-poort. Er zijn twee versies beschikbaar: een met 32GB en een met 64GB aan opslagruimte.

Surface Pro 2

De Surface Pro 2 bevat een Core i5-processor van Intel en wordt geleverd in 4 versies: met 64GB, 128GB, 256GB of 512GB aan opslagruimtes. De eerste twee varianten worden geleverd met 4GB aan werkgeheugen, terwijl de laatste twee 8GB aan boord hebben.

Accessoires

Microsoft lanceert ook enkele accessoires voor de nieuwe tablets, waaronder een verbeterde Type Cover waarbij de toetsen verlicht zijn. Daarnaast is er de Power Cover, waarin een batterij verwerkt is. Hierdoor wordt de accuduur van de Surface vergroot.

Tot slot is er nog de Surface Music Kit. Deze accessoire fungeert als een toetsenbord, maar bevat enkel toetsen voor gebruik in muziekprogramma's. Hiermee is het mogelijk om muziek te mixen of een drumcomputer te gebruiken.