Nieuws/Binnenland
1057739
Binnenland

Nederlands slachtoffer was hoogzwanger

De Nederlandse vrouw die zondag werd doodgeschoten tijdens de schietpartij in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, was hoogzwanger van haar eerste kindje.

Een 33-jarige Elif Yavuz, die over een paar weken was uitgerekend, kwam uit de buurt van Eindhoven en woonde met haar Australische partner in Cambridge. Haar partner was de 32-jarige Australische architect Ross Langdon. Ook hij kwam om bij de aanslag.

Op haar Facebook plaatste Elif eind augustus een foto, waarop zij duidelijk zwanger te zien is en de hand schudt met oud-president Clinton. Elif behaalde haar doctoraal volksgezondheid aan de Harvard universiteit en had zich gespecialiseerd in malaria. Elif werkte voor de Bill en Melinda Gates Foundation in Kenia.

Slimme studente

Elif studeerde een paar jaar geleden af als politicologe aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zo heeft haar hoogleraar Marcel Wissenburg bevestigd. Volgens hem was Elif een "hele slimme, erg sociaal bewogen studente, die van praktisch handelen hield. Maar ook kon genieten van een feestje. Een geweldige vrouw die de wereld zou veranderen.''

Na haar studie in Nijmegen vertrok de Brabantse naar de universiteit van Harvard in de Verenigde Staten. Ze heeft gewerkt bij de Wereldbank en was recentelijk met haar Australische partner gaan werken bij het malariaprogramma in Kenia.