Nieuws/Binnenland
1057741
Binnenland

Lugubere vondst huis Patrick S.

Moordenaar Patrick S. heeft mogelijk nog veel meer misdaden op zijn geweten. De 36-jarige S. werd in juli tot levenslang veroordeeld voor onder meer de moord op Farida Zargar en de dood van Nanda Kerklaan. De politie roept nu de hulp in van het publiek om de herkomst van een groot aantal goederen te achterhalen die in S. zijn woning zijn gevonden. Het vermoeden bestaat dat die zijn buitgemaakt bij andere delicten. Ook bewaarde S. haarlokken en nagels van nog niet geïdentificeerde personen. Mogelijk gaat het om materiaal van slachtoffers dat S. bewaarde als een soort trofeeën. Zelf weigert hij hier iets over te zeggen.

Behalve onder andere het paspoort van Farida nam de politie in de woning van S. uiteindelijk 447 voorwerpen in beslag. De politie en OM denken dat deze niet van Patrick S. zijn. Het gaat onder meer om mobiele telefoons en sieraden, maar dus ook om biologisch materiaal als haarlokken en nagels. Een overzicht met foto's van de voorwerpen staat inmiddels op de website van de politie.

Het onderzoek naar alle in beslaggenomen voorwerpen is nog in volle gang en draagt de naam 'Sebree.' Alles wordt uitgebreid onderzocht op aanwezig DNA. Inmiddels zijn verschillende spullen aan bijvoorbeeld familieleden van vermiste personen getoond. De politie bezoekt in dit onderzoek ook 1500 opkopers van tweedehands goederen. Met de publicatie van de goederen roept de politie ook de hulp van het publiek in om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn of waren en hoe S. eraan kwam. Voor zover bekend is in een opsporingsonderzoek niet eerder zo'n hoeveelheid spullen aan het publiek getoond.

S. is behalve  aan de moord op Zargar ven de dood van Nanda Kerklaan, ook schuldig bevonden aan poging tot moord op een Poolse man, een reeks overvallen en het bezit van kinderporno. Hij heeft appèl aangetekend.

Zargar verdween in augustus 2010. De politie vond haar lichaam een jaar later in het Mallebos in Spijkenisse.

Begin 2010 beroofde S. Nanda Kerklaan en liet haar zwaargewond achter. Ze bezweek een paar dagen later.

S. heeft, tijdens het onderzoek dat tot zijn levenslange veroordeling heeft geleid, gezegd dat hij vijf moorden op zijn geweten heeft. Het is de politie niet duidelijk of de zaken Zargar en Kerklaan daarbij inbegrepen zijn. Over de andere zaken wil S. tot dusver niets verklaren. S. noemde het getal van vijf tegen een undercoveragent van de politie, tijdens zijn detentie.