Nieuws
1057762
Nieuws

Plankgas afl. 4: '10% van Nederlandse auto's kan op biogas rijden'

VIDEO - In aflevering 4 van Plankgas gaat Marie-Claire op bezoek bij Attero, een van de grootste producenten van biogas in Nederland. Hoe wordt biogas op grote schaal geproduceerd? Volgens berekeningen zou ongeveer 10 % van het Nederlandse wagenpark op groengas kunnen rijden. Maar: is dat niet wat weinig?

Volgende keer in Plankgas gaat Marie-Claire naar de beruchte rollerbank: wat stoot haar eigen auto op groen gas eigenlijk uit?

De vorige aflevering gemist van Plankgas? Bekijk hier aflevering 3: Rijden op zeewier doe je zo.

Marie-Claire van den Berg is journalist en publiceert over duurzame thema's. Iedere zaterdag schrijft ze in Weekeinde van De Telegraaf over milieubewust leven. Ook schreef ze er een boek over: Groen Doen. In dat boek doet ze o.a. haar oude Volvo V40 de deur uit omdat hij teveel CO2 uitstoot en niet zuinig rijdt. Maar leven zonder auto? Dat gaat te ver.

In de serie Plankgas die ze daarover maakte koopt ze een auto die rijdt op groengas, een brandstof gemaakt van koeienstront, rioolslib, gft-afval en andere rottigheid. Groengas is goedkoop en net zo schoon als elektrisch rijden. Tenminste, dat zeggen de onderzoeken. In de 14-delige serie Plankgas zoekt Marie-Claire uit hoe het werkelijk zit.