Nieuws/Binnenland
1057803
Binnenland

Doodsoorzaak broertjes Zeist nog niet ontdekt

Wetenschappers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn nog druk aan het speuren naar de doodsoorzaak van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist. De jongens werden in mei van dit jaar om het leven gebracht door hun vader, die daarna de hand aan zichzelf sloeg. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, is nog niet afgerond, aldus een woordvoerder van de politie maandag.

Nadat het lichaam van de vader was gevonden in een bosgebied bij Doorn, waren de jongens nog bijna twee weken zoek. Hun lichamen bleken verstopt te zijn in een duiker in een sloot bij het Utrechtse dorp Cothen. Omdat de stoffelijke overschotten zo lang in het water hebben gelegen, is het forensisch onderzoek heel moeilijk, zegt de politie.

Na de dood van de jongens is de naar hen vernoemde stichting RuJu opgericht, die opkomt voor de belangen van alle kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. RuJu organiseert morgenavond een benefietvoetbalwedstrijd in Zeist. Op het veld van VV Jonathan, waar een van de broertjes voetbalde, speelt Lucky Ajax tegen het RTL Sterrenteam. Bert van Marwijk coacht het team van de RTL-sterren, waarin onder andere Mark van Bommel speelt. Een eerder aangekondigd galaconcert op 6 oktober is verschoven naar het voorjaar van 2014.