Nieuws
1057807
Nieuws

Vingerscanner iPhone 5S 'gekraakt'

De Duitse hackersorganisatie Chaos Computer Club claimt een manier gevonden te hebben om de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S te misleiden.

De techniek die voor de scanner van de 5S gebruikt werd, is eerder ook al succesvol gebruikt bij andere vingerafdruklezers. Door een foto van een afdruk op een glazen plaat te maken en deze vervolgens uit te printen en te bedekken met houtlijm, kan een duplicaat van de oorspronkelijke vinger worden gemaakt.

Het is nogal een omslachtige methode en ook moet de gemaakte foto van zeer hoge resolutie zijn om te kunnen slagen, maar aangetoond is dat als iemand echt de beveiliging wil omzeilen, het mogelijk is. De CCC claimt dat het gebruik van een vingerafdrukscanner geen goede manier is om belangrijke informatie te beveiligen, omdat de gebruiker constant overal afdrukken achterlaat voor kwaadwillenden om een kopie mee te maken.

De iPhone 5S is sinds vrijdag beschikbaar in enkele Europese landen, waaronder Duitsland. Wanneer hij in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog onbekend.