Nieuws/Buitenland
1057809
Buitenland

BBC-presentator Harris voor rechtbank

De Australische BBC-presentator Rolf Harris is maandag voor de rechter verschenen voor de beschuldiging van negen aanrandingen en het maken van pornografische foto's van kinderen. De 83-jarige televisiepersoonlijkheid werd vrijgelaten op borgtocht en moet over 2 weken opnieuw verschijnen.

Harris is al 40 jaar een vaste verschijning op de Britse televisie. Hij is niet alleen presentator, maar ook singer-songwriter en schilder. Zo heeft hij ooit koningin Elizabeth geschilderd.

Harris zou in 1980 en '81 een meisje van 15 zes keer hebben aangerand. In 1986 zou hij drie keer hetzelfde hebben gedaan bij een 14-jarige. De foto's zou hij vorig jaar hebben gemaakt.

De presentator werd opgepakt tijdens operatie Yewtree, die de politie is begonnen nadat na diens dood bleek dat de BBC-presentator Jimmy Savile honderden meisjes had misbruikt.

Tijdens dezelfde operatie richtte de politie ook de pijlen op de voormalige BBC-sportverslaggever Stuart Hall, die wordt verdacht van 14 aanrandingen en één verkrachting.