Nieuws/Binnenland
1057811
Binnenland

'Nederlander (38) vast voor aanslag Nairobi'

Een 38-jarige Nederlandse man zou in Kenia zijn opgepakt in verband met de terreuraanval in een winkelcentrum in Nairobi.

Het gaat om Mohamed Hussein Ahmed, zo wordt gemeld op een twitteraccount die zou toebehoren aan terreurgroep al-Shabaab. Op diezelfde account staat dat drie van de gijzelaars Nederlands zijn. De betrouwbaarheid van de informatie is twijfelachtig, temeer een ander vermeend account van al-Shabaab schrijft dat de groep geen namen of nationaliteiten van de gijzelnemers heeft vrijgegeven.

KLM naar Amsterdam

Ahmed, die op weg zou zijn geweest naar Turkije, zou op het vliegveld van Nairobi zijn gearresteerd, meldt RTL nieuws. Een Zuid-Afrikaanse correspondent in Nairobi, twittert dat er op het vliegveld daar tien mensen zijn opgepakt die aan boord gingen van een KLM-vlucht naar Amsterdam. Over de nationaliteiten van de arrestanten heeft zij geen informatie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Nairobi zijn volgens woordvoerders niet op de hoogte van een eventuele arrestatie van een Nederlander.

Keniaanse media melden dat de politie heeft op het vliegveld in ieder geval een man heeft aangehouden. Het zou gaan om een 33-jarige man die in het oosten van Kenia woont en zich onlangs tot de islam heeft bekeerd. Hij is aangehouden, toen hij op het punt stond aan boord te stappen van een vliegtuig naar Turkije.