Nieuws/Binnenland
1057825
Binnenland

Culturele maand oktober

Jong en oud voor nop

Zoals elk jaar in de maand oktober worden kinderen gestimuleerd om iets cultureels te ondernemen tijdens Oktobermaand Kindermaand. Dit jaar gaat dit evenement samen met het project Gekleurd Grijs. Zowel het project Gekleurd Grijs als Oktobermaand Kindermaand brengt cultuurmakers en publiek dichter bij elkaar.

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd voor kinderen tot 13 jaar. Zo'n 164 instellingen in Groningen, Friesland en Drenthe zijn gratis te bezoeken en er wordt van alles georganiseerd. Er kunnen bijvoorbeeld glaswerkkunstwerken worden gemaakt, meegedaan worden aan een prinsessenballet of een bezoek worden gebracht aan het kindercafé.

In het project Gekleurd Grijs worden senioren in de provincie Drenthe gestimuleerd deel te nemen aan een workshop of uitgenodigd om een voorstelling te bezoeken. Van fotografie en film tot theater en dans. Wie geen vervoer of partner heeft, wordt begeleid door mensen van stichting 4 het Leven. Deze vrijwilligers verzorgen de reis, houden de senioren gezelschap, regelen entreekaarten en consumpties. Maar ouderen kunnen natuurlijk ook met hun kleinkinderen op pad.

http://www.gekleurdgrijs.nl en http://www.kindermaand.nl