Nieuws/Binnenland
1057854
Binnenland

Uitspraak in moordzaak Farida Zargar

Draait Patrick S. levenslang de gevangenis in vanwege een reeks van ernstige misdrijven, waaronder de moord op Farida Zargar? Het Openbaar Ministerie eiste dit in elk geval wel. De rechtbank in Rotterdam velt donderdag een oordeel.

Justitie houdt S. naast de moord op Zargar verantwoordelijk voor de dood van Nanda Kerklaan, poging tot moord op een Poolse man, een reeks overvallen en het bezit van kinderporno.

Farida verdween in augustus 2010 spoorloos. Ze vertrok van haar werk; haar lichaam werd een jaar later teruggevonden. Het lag begraven in het Mallebos in Spijkenisse. Een van haar voeten was afgezaagd. Die werd gevonden in een pot onder de schuur van S.

Nanda Kerklaan werd in januari 2010 zwaargewond gevonden in een bevroren sloot langs de Malledijk in Spijkenisse. Ze overleed een paar dagen later. Net als Farida was ze slachtoffer van een roof.

Aanvankelijk dacht justitie dat ook Timothy S. betrokken was bij de dood van Kerklaan. Maar het OM vroeg bij de rechtbank vrijspraak voor dit feit. Wel eiste de aanklager 6 jaar en tbs, omdat hij onder meer samen met Patrick S. betrokken zou zijn geweest bij de overval en moordpoging op de Pool.