Nieuws
1057875
Nieuws

Dit zegt jouw favoriete koffie over jou

Lekker bakkie koffie

Een cappuccino, een koffie verkeerd of een zwart bakkie? Iedereen heeft wel een voorkeur als het om koffie gaat. Maar wist je dat jouw dagelijkse kop koffie ook iets zegt over je persoonlijkheid?

Een onderzoek onder ruim duizend koffiedrinkers toont aan dat de manier waarop jij je koffie drinkt, iets verklapt over je persoonlijkheid. Psycholoog Ramani Durvasula bestudeerde koffieliefhebbers en keek daarbij naar de verschillende persoonlijkheden en eigenschappen van de deelnemers.

Zwarte koffie en koffie verkeerd

Uit het onderzoek van de psycholoog blijkt dat mensen met een voorliefde voor zwarte koffie rechtdoorzee zijn en houden van eenvoud. Ze blijven liever op de achtergrond, kunnen af en toe humeurig zijn en hechten veel waarde aan gewoontes. Liefhebbers van koffie verkeerd zijn een ster in het plezieren van mensen, maar zetten zichzelf hierdoor wel snel op een tweede plaats. Ook kunnen ze af en toe neurotische trekjes vertonen.

Cappuccino, cafeïnevrij en oploskoffie

De cappuccinodrinkers zijn op hun beurt veeleisend, obsessief en controlerend. Daarnaast zijn ze gevoelig en gezondheidsbewust.

Koffiedrinkers die niet houden van een standaard kopje koffie, maar liever een zoete of bevroren variant bestellen, worden gezien als trendsetters. Daarnaast zijn ze vaak nog jong van geest en vertonen ze vaak roekeloos gedrag.

Cafeïnevrije drinkers zijn vaak obsessief, controlerend en hebben een oog voor detail. Uitstellers zijn de mensen die graag oploskoffie drinken.