Nieuws
1057880
Nieuws

Huisdiervriendelijke hotels

Tegenwoordig worden huisdieren in veel hotels en resorts niet meer alleen “geaccepteerd”; uw oogappeltje wordt vaak volledig in de watten gelegd. We hebben de meest diervriendelijke bestemmingen op een rijtje gezet.

-Viceroy Riviera Maya Resort, Playa del Carmen, MexicoKort na aankomst in dit resort wordt uw hond of kat gezegend door een sjamaan die het beestje omcirkelt met wierrook. Na het ritueel krijgt het een krans van bloemen en schelpen om en kan het uitrusten in een eigen miniatuur 'palapa', een soort hutje.-Muse Hotel, New York, Verenigde StatenDe kok van dit hotel in Manhattan is bezig met een roomservice menu voor huisdieren. Honden die hier verblijven krijgen een goodiebag met onder meer een waterkom, biologische snacks, een speeltje, een halsband en The New York Paws, een gids voor hondenbezitters met leuke hondvriendelijke parken en adresjes in de stad. Elke dag is er een speciaal uurtje (yappy hour) in de bar van dit hotel of van een van de andere hotels van dezelfde KImpton-keten, waarbij honden en hun eigenaren gezellig samen kunnen borrelen.

-Essex Resort and Spa, Essex Junction, Verenigde StatenHier worden sinds kort hondenweekenden gehouden waar gasten niet alleen speciaal uitgestippelde routes kunnen wandelen met hun viervoeters maar ook tijdens een workshop kunnen leren hoe ze hondenkoekjes moeten bakken. Ondertussen kunnen de honden genieten van een 'pet-icure', waarbij ze gefohnd worden en hun nagels worden geknipt. De weekenden beginnen met een cocktailuurtje waarbij de beestjes in de watten worden gelegd met een bakje water met kippensmaak.

-Le Meurice, Parijs, FrankrijkViervoeters krijgen hier een eigen mand, een naamplaatje en hun eigen menu. Als dat van te voren wordt aangevraagd wordt de naam van uw huisdier in een eigen eetkom gegraveerd. En als u even zonder uw trouwe maatje de stad in wilt, laten de medewerkers van dit hotel uw hond graag uit in het nabijgelegen park Jardin des Tuileries.