Nieuws/Binnenland
1057922472
Binnenland

Rookoverlast in het noorden door brand in Duitsland

Archiefbeeld

Archiefbeeld

PAPENBURG - In Drenthe en Groningen kunnen inwoners te maken hebben met rookoverlast. Daarvoor waarschuwt de Meldkamer Noord-Nederland. De rook komt uit Duitsland. Daar is zaterdagmiddag een grote brand uitgebroken in een natuurgebied.

Archiefbeeld

Archiefbeeld

Het gaat om het natuurgebied Aschendorfer Moor, vlak bij de grens met Nederland. De Duitse politie meldt aan persbureau DPA dat het vuur zich heeft verspreid over een gebied van 320.000 vierkante meter. Zondagmorgen waren er nog een paar brandhaarden over. Bij de bestrijding van het vuur waren 200 brandweerlieden betrokken.

Omwonenden van de brand in het landkreis Emsland werden vanwege de brand geëvacueerd. In de loop van zaterdagavond mochten zij weer naar huis, waarna de veiligheidsdiensten opnieuw tot evacuatie besloten. Volgens de politie zijn tien bewoners bij vrienden en kennissen ondergebracht.

De Meldkamer Noord-Nederland schrijft op Twitter dat de brand door de noordoostenwind in Groningen en Drenthe geroken kan worden. Ze adviseert mensen die er last van hebben ramen en deuren te sluiten.