Nieuws/Binnenland
1057933
Binnenland

Bewoners Haags pand mogelijk weer naar huis

De ongeveer 60 bewoners van het appartementencomplex aan de Genemuidenstraat in Den Haag, waar zondag een explosie was, horen maandag rond het middaguur wat de stand van zaken is met hun huizen. Er is een bijeenkomst voor hen in het Atlantic Hotel. Een woordvoerster van woningcorporatie Staedion verwacht dat het grootste deel van de bewoners maandagavond naar huis kan.

Volgens de brandweer overnachtten ongeveer 50 bewoners van het complex in het Atlantic Hotel. De rest heeft bij familie of vrienden onderdak gevonden. Niemand mocht de nacht in het complex doorbrengen.

De bewoner van de ontplofte flat op de vijfde verdieping, stierf door de explosie. Rond negen uur zondagavond heeft de brandweer het lichaam uit de woning gehaald. Niemand anders raakte gewond.

Vooralsnog lijkt de betonnen constructie van het gebouw niet aangetast. Voor de mensen die vlakbij het ontplofte appartement wonen kan het langer duren voordat zij kunnen terugkeren. Staedion moet er bijvoorbeeld eerst voor zorgen dat weer overal elektriciteit is. De andere woningen zijn door de knal niet zodanig beschadigd dat zij onbewoonbaar zijn geworden.