Nieuws
1058216
Nieuws

Onderzoek

Nederlander droomt van ver, maar boekt dichtbij

Op reiswebsites zoeken naar tropische eilanden, ver weg van het koude Nederland. We doen het massaal, maar we gaan toch meestal iets minder ver weg van huis. Dat blijkt uit boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

Uit de cijfers van de boekingssite blijkt dat Nederlanders veel zoeken naar (droom)bestemmingen als de Seychellen, Bora Bora en Fiji, maar dat slechts weinigen het ticket ook echt boeken. Klanten van de website kozen uiteindelijk voor bestemmingen dichterbij Nederland. Londen en Barcelona zijn hierbij uitschieters.

Ook grote steden als New York en Las Vegas werden veel bekeken. Maar ook voor deze plaatsen gold vaak dat de Nederlandse reiziger uiteindelijk voor een andere vakantiebestemming koos. Volgens Maaike Kammerman, brandmanager van CheapTickets.nl, was New York in de maand juni zelfs een van de meest gezochte bestemmingen, maar was de Big Apple niet terug te vinden in de lijst met meest geboekte bestemmingen.

Volgens Kammerman is dromen een belangrijke factor in het zoekgedrag van Nederlanders. "Ze willen graag via internet foto's zien van mooie, vaak exotische bestemmingen en kijken hoeveel zo’n vlucht kost. Het is heerlijk om weg te dromen bij dergelijke reizen."

Maandag boekdag

Uit de gegevens van CheapTickets.nl blijkt verder dat maandag de meest popualire dag is om een ticket te bestellen en dat tussen 20.00 en 22.00 uur de meeste reizen worden geboekt.

Speurt u ook graag het internet af naar mooie reizen, tropische gebieden of grote steden in verre landen, maar boekt u zo'n reis maar zelden? Laat een reactie achter!