Nieuws/Binnenland
1058244428
Binnenland

Vrouw (57) die na ongeval A12 wilde oversteken overleden na aanrijding

ZOETERMEER - Een 57-jarige vrouw is zondagmiddag op dramatische wijze om het leven gekomen op de snelweg A12 bij Zoetermeer, nadat ze na een eenzijdig ongeval met haar auto was uitgestapt en over de vangrail naar de andere weghelft was gelopen. Daar werd ze geschept door een andere automobilist. Die kon de vrouw niet meer ontwijken.

De dodelijke aanrijding vond rond 12.45 uur plaats ter hoogte van het viaduct Afrikaweg. De vrouw, die reed richting Utrecht, was zelf met haar auto tot stilstand gekomen nadat ze met haar wagen licht de vangrail had aangetikt.

Om onduidelijke redenen, maar mogelijk in paniek, klom de vrouw over de vangrail heen en belandde ze op de andere weghelft. Daar werd ze geraakt door een autobestuurder, die in de richting van Den Haag reed.

De hulpdiensten rukten massaal uit en ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Volgens de politie Haaglanden kon echter niets meer voor de vrouw worden gedaan. Er werd een witte tent om het 57-jarige slachtoffer gezet. De politie was vervolgens nog lange tijd bezig met onderzoek, waarbij de A12 aan beide zijden urenlang werd afgezet.

Volgens een politiewoordvoerster is het volstrekt onduidelijk waarom de vrouw de weg overstak. Ze zat alleen in haar auto. „We hopen dat mensen die iets hebben gezien van het eenzijdig ongeval met de auto van de vrouw zich bij ons melden, als ook de mensen die hebben gezien dat het slachtoffer de weg overstak. We kunnen ons ook voorstellen dat dit beeld door getuigen als traumatisch kan wordt ervaren. Voor mensen die dat willen, is slachtofferhulp geregeld.”

Het onderzoek is inmiddels afgerond en de politie heeft de weg weer vrijgegeven, meldt de ANWB.