Nieuws
1058667
Nieuws

'Meer inzicht gewoontes voor Facebook-adverteerders'

Facebook biedt belangrijke adverteerders meer inzicht in de gewoontes van Facebook-gebruikers. Telecomaanbieders weten inmiddels of je van provider bent gewisseld op basis van advertenties die je op het sociale netwerk hebt aangeklikt. Daarop kunnen ze vervolgens hun advertenties afstellen.

Het online smoelenboek kent de informatie doordat voor het bedrijf zichtbaar is welke provider wordt gebruikt om te Facebooken, net zoals duidelijk is welk merk en type telefoon je daarvoor hebt ingezet. Zit je niet langer bij een bepaalde provider, nadat je op de advertentie van een concurrerende aanbieder hebt geklikt, dan kan die informatie worden doorverkocht.

"We hebben nu de mogelijkheid om te begrijpen hoe een advertentie invloed heeft gehad op de providerkeuze van de gebruiker. Al die data is voor ons toegankelijk," zegt Facebook-topman Brad Smallwoord. 

Volgens nieuwsdienst Reuters is Facebook vorig jaar begonnen met het aanbieden van de kennis, maar is het aanbod tot nu toe alleen geldig voor telecomaanbieders.