Nieuws/Binnenland
1058759435
Binnenland

Twee mannen gepakt voor schietincident Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Twee mannen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in de Constantijn Huygensstraat in Capelle aan den IJssel. Hier werd vrijdagavond een woning beschoten. Een bewoner raakte lichtgewond.

De politie heeft kort daarop na een achtervolging in Utrecht twee verdachten gepakt, een 31-jarige Schiedammer en een 19-jarige Rotterdammer. Ook troffen agenten een vuurwapen aan.

De bewoner van het beschoten huis had een afspraak met een van de mannen, die hij verder niet kende. Rond 20.00 uur stonden ze aan de deur en liet hij het duo binnen. Daarop ontstond ruzie waarbij een van de mannen schoten loste. Het lukte de 47-jarige bewoner om de twee het huis uit te werken. Zijn 33-jarige vriendin was ook thuis.

Volgens de politie voldeed een van de mannen die in Utrecht is aangehouden aan het signalement van de persoon die even daarvoor in Capelle aan den IJssel was. Het vuurwapen was uit het raam van de auto gegooid en werd even later teruggevonden.

Een stuk verderop in Capelle, in de Charactostraat, werd vrijdagmiddag en zaterdagochtend vroeg een huis twee keer beschoten. Vrijdag rond 16.00 uur vond de politie kogelinslagen en hulzen bij het huis. Rond 04.00 uur de volgende dag gingen agenten opnieuw naar de woning, omdat er weer geschoten zou zijn. Opnieuw troffen ze kogelinslagen en hulzen aan. Op beide tijdstippen was niemand in de woning aanwezig. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Volgens de politie hebben de schietincidenten in de Charactostraat en de Constantijn Huygensstraat niets met elkaar te maken.