Nieuws
1059938
Nieuws

Vakantie nog nooit zo hoog gewaardeerd als in 2013

Dit jaar was top!

Nederlandse vakantiegangers hebben nog nooit eerder hun zomervakantie zo hoog gewaardeerd als dit jaar. Met een gemiddelde score van een 8,3 scoort 2013 flink hoger dan vorig jaar. Toen gaven we de vakantie nog een 8,1.

Dit blijkt uit bijna één miljoen beoordelingen op Zoover van de afgelopen zomer. Volgens de vakantiebeoordelingssite kan het positieve vakantiesentiment worden toegeschreven aan de crisis; we genieten meer van onze vrije tijd en vergeten daardoor de zorgen die er zijn.

Ook lijken accommodatiehouders als gevolg van de teruglopende vraag beter hun best te doen om het gasten nóg beter naar de zin te maken. Een andere reden lijkt het fantastische zomerweer te zijn. In grote delen van Europa waren juli en augustus zonovergoten en viel er weinig regen.

Bed&breakfast

Een verblijf in een bed&breakfast werd het hoogst gewaardeerd. Gasten die afgelopen zomer in dit accommodatietype logeerden gaven gemiddeld een 9,2. De groep die zich het huren van een vakantiehuis kon veroorloven, waardeerde hun verblijf ook hoog. Gemiddeld met een 8,9.

Een verblijf in een vakantiepark werd het minst gewaardeerd, met een 7,6. Bij de hotels scoorde een vijfsterrenhotel het hoogst, met gemiddeld een 8,4.

Mannen liever weg met vrienden

Het onderzoek wijst verder uit dat mannen dit jaar een heel klein beetje positiever zijn over hun vakantie-ervaring dan vrouwen. Veel verschil is er niet. Mannen waarderen de vakantie met 0,07 punt meer. Opvallend genoeg zijn mannen wel een stuk positiever over een vakantie met vrienden. Dit werd met een 8,2 gewaardeerd terwijl ze de vakantie met hun gezin een 7,9 gaven.

Waar ben jij geweest deze zomer en wat voor cijfer geef jij je vakantie?