Nieuws/Binnenland
1060081
Binnenland

Tweede slachtoffer rally-ongeluk overleden

De 11-jarige jongen die begin september zwaargewond raakte bij een rally-ongeluk in Amsterdam, is zaterdag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Tijdens de RallyPro Amsterdam Short Rally in het Westelijk Havengebied kwam een 41-jarige vrouw uit Zaandam om het leven toen een deelnemende wagen het publiek inreed. Haar echtgenoot liep beenletsel op. De 11-jarige jongen uit Wormer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Ook een ander jongetje raakte op 1 september gewond, maar hij kon na behandeling ter plekke naar huis.

Het OM doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van het incident. De 23-jarige bestuurder uit Tilburg is gehoord als verdachte in de zaak. Zijn 25-jarige bijrijder uit Amersfoort is gehoord als getuige. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie ook enkele andere getuigen gehoord. Zolang het onderzoek nog loopt, wil het OM niets zeggen over de technische staat van de raceauto.

De politie heeft toeschouwers gevraagd om foto- en videobeelden van voor en tijdens het ongeluk aan te leveren. In totaal zijn 15 opnames binnengekomen, liet een politiewoordvoerster eerder weten. Of die beelden ook bruikbaar zijn voor het onderzoek, is niet bekend.

Volgens de Nationale Autosport Federatie (KNAF) voldeed de rally aan de nationale en internationale veiligheidseisen.