Nieuws/Binnenland
1060086
Binnenland

Werkt u op de kazerne in Assen?

Werkt u op de Johan Willem Frisokazerne in Assen en staat u straks op straat als het waar is dat minister Hennis-Plasschaert de kazerne wil sluiten? De redactie van De Telegraaf wil graag van u weten wat voor u de gevolgen zijn van de sluiting. Mail de redactie via nieuwsdienst@telegraaf.nl en vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden.

De Johan Willem Frisokazerne in Assen sneuvelt in de plannen die het kabinet op Prinsjesdag presenteert. Dat maakte commissaris van de Koning Jacques Tichelaar van Drenthe bekend, meldt Dagblad van het Noorden.

Tichelaar wil niet zeggen waar hij dat op baseert. Net als 2 jaar geleden verwacht hij groot protest bij de gemeente Assen, werkgevers, politiek en de burger.

Volgens Tichelaar schrapt minister Hennis-Plasschaert van Defensie de kazerne in Assen en verplaatst ze het bataljon luchtmobiele brigade naar de vliegbasis in Leeuwarden. Die zou deels nieuw gebouwd moeten worden voor de 700 militairen.

Voor Assen en omgeving zouden zeker 1400 banen verloren gaan. De kazerne heeft contracten met ruim 100 Drentse bedrijven.