Nieuws/Binnenland
1060102
Binnenland

Wisselvallig weer

Zeist, 14 september 2013 - Vanavond in het noordoosten eerst nog (mot)regen. In de rest van het land is het overwegend bewolkt met een enkele bui. Morgen in de ochtend af en toe zon. Daarna meer bewolking en kans op een bui. In de avond gaat het vanuit het westen opnieuw regenen en trekt de wind flink aan.

Vanavond valt in het noord(oost)en eerst nog (mot)regen. In de rest van het land is het droog met lokaal een lichte regenbui. Langzaam kan de bewolking breken en in de nacht beperkt de neerslag zich tot een enkel buitje in de kustprovincies. In de zuidoostelijke helft van het land kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Morgen is in het zuidoosten in de ochtend kans op laaghangende bewolking. Op veel andere plaatsen schijnt af en toe de zon. In de middag zijn er meer stapelwolken en plaatselijk ontstaat een lichte bui. Het wordt maximaal 18 graden. Daarbij staat een matige (zuid)westenwind. In de late middag trekt de wind aan en wordt vrij krachtig in de kustprovincies en aan zee staat een harde zuidwester.

In de avond trekt vanuit het westen opnieuw een regengebied over het land. Aan zee kan de windsnelheid even pieken naar een stormachtige windkracht 8. In de kustgebieden wordt de wind vlagerig met windstoten van 60 tot 80 km/uur. In de nacht trekt de neerslag geleidelijk door en neemt de wind iets af.

Maandag zijn er vrij veel wolkenvelden met af en toe wat zon. Vooral in de middag en avond kunnen buien ontstaan en is er kans op onweer. Er staat een stevige westenwind en het wordt 14 of 15 graden.

Dinsdag blijft het wisselvallig en fris. In de avond lijkt een actief regengebied over het land te trekken.

Ook de dagen daarna trekken regelmatig buien over het land. Af en toe breekt de zon door en de middagtemperatuur stijgt geleidelijk een paar graden. Het blijft aan de frisse kant.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg ons dan op facebook en twitter.