Nieuws/Buitenland
1060193
Buitenland

Argentijnse 'superhacker' woont nog bij vader

De politie in Argentinië heeft een jonge hacker opgepakt die vanuit zijn ouderlijk huis maandelijks tienduizenden euro's binnenhaalde. De 19-jarige man gaf volgens de politie leiding aan een hackersbende die het had voorzien op goksites en internationale geldstromen. Dat meldde de BBC zaterdag.

De zogenoemde „superhacker” verdiende goed aan de activiteiten van zijn bende. Hij kon omgerekend ruim 37.000 euro per maand bijschrijven. Tijdens de arrestatie van de 19-jarige hacker werd in de hele buurt de stroom afgesloten. De politie wilde zo voorkomen dat gevoelige informatie zou worden verwijderd van de computers.

Ook op andere plaatsen werden invallen gedaan. Volgens de politie duurde het onderzoek naar de hacker ongeveer een jaar. Het is nog onduidelijk hoe de jongen al die tijd zijn gang kon gaan vanuit een slaapkamer in het huis van zijn vader. „We denken dat hij en zijn broer zo'n lucratief zaakje hadden, dat hun ouders besloten om geen vragen te stellen,” zei een onderzoeker tegen een Argentijnse krant.