Nieuws/Binnenland
1060196
Binnenland

Weekers pakt fraude buitenlands kenteken aan

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) trekt meer geld uit om fraude met buitenlandse kentekens aan te pakken. Weekers heeft de Tweede Kamer vrijdagavond gemeld dat hij arbeidsmigranten er op gaat wijzen dat motorrijtuigenbelasting moet worden betaald voor auto's met een buitenlands kenteken die langer dan 6 maanden in Nederland zijn .

Onder meer via verkeerscontroles, nummerplaatherkenning en acties in de wijk wil Weekers fraudeurs opsporen. Hij trekt hier 1,6 miljoen euro voor uit, twee keer zoveel als eerder. Nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat wanbetalers sneller een naheffing krijgen.

Weekers: „De situatie is niet alleen onwenselijk omdat Nederland zo belastinginkomsten misloopt, maar ook omdat mensen die wel netjes hun belasting betalen hier uiteindelijk de dupe van worden. Deze vorm van fraude zal daarom stevig worden aangepakt. Ik wil toe naar een situatie waarin alle auto-eigenaren die langere tijd in Nederland wonen en werken in beginsel motorrijtuigenbelasting en belasting op personenauto's en motorrijwielen (BPM) betalen.”