Nieuws/Binnenland
1060226
Binnenland

Urbanus terug als honkbalcoach

Charles Urbanus keert na een jaar terug als hoofdcoach van de honkballers van L&D Amsterdam Pirates. Hij volgt Sidney de Jong op, die na één seizoen stopte, omdat hij deel gaat uitmaken van de coachingstaf van het Nederlands honkbalteam.

Een jaar geleden sloot De Jong zijn spelersloopbaan af en werd als coach de opvolger van Urbanus, die een jaar afstand wilde nemen. De oud-international wilde ondermeer tijd hebben om te kijken naar zijn zoon Nick, die honkbalt in de organisatie van de Texas Rangers. Zijn terugkeer als coach komt voor velen als een verrassing.

„Andere clubs hadden al bij me geïnformeerd, dus ik was al aan het overwegen om op het veld terug te keren. Maar dat ik zo snel deze kans kreeg, was ook voor mij toch wel een beetje onverwacht’’, aldus Urbanus, die Amsterdam in 2011 naar het landskampioenschap loodste.

Urbanus kan volgend jaar in elk geval weer rekenen op de inbreng van routiniers Rob Cordemans en Percy Isenia, die beiden spelen met coachen blijven combineren. Wesley Connor en Nick Stuifbergen zwaaiden daarentegen af, terwijl werper Ben Grover naar Amerika terugkeert waar hij coach wordt.