Nieuws/Buitenland
1060233
Buitenland

Strauss-Kahn adviseur Servische regering

Voormalig directeur Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds is benoemd tot financieel adviseur van de regering van Servië. Dat heeft de Servische vicepremier Aleksandar Vucic vrijdag laten weten. Strauss-Kahn zal de regering moeten helpen de staatsschuld, die nu meer dan 60 procent van het bruto binnenlands product bedraagt, terug te brengen.

De benoeming komt niet als een verrassing. Eind juli had de doorgaans goed ingelichte krant Danas in Belgrado al op basis van informatie van bronnen binnen de regering de benoeming van de Franse oud-minister van Financiën aangekondigd.

Dominique Stauss-Kahn, in Frankrijk kortweg DSK genoemd, raakte 2 jaar geleden in problemen door een incident met een kamermeisje in een New Yorks hotel. Zij beschuldigde hem onder meer van aanranding. Uiteindelijk trok het Amerikaanse Openbaar Ministerie de beschuldigingen in, maar DSK was intussen afgetreden als IMF-directeur. In juli werd bekend dat hij zich in Frankrijk voor de rechter moet verantwoorden, omdat hij bij seksfeestjes zou zijn opgetreden als pooier.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo