Nieuws/Binnenland
1060327
Binnenland

Entreegeld bij Park Güell

Bezoekers van het prachtige Park Güell, één van de beroemdste creaties van de Catalaanse architect Antoni Gaudi in Barcelona, zullen voor het eerst entreegeld moeten gaan betalen. Vanaf 1 oktober moet 8 euro worden neergelegd bij de ingang van het park.

De nieuwe toegangsregels voor Park Güell - voortaan mogen er nog maar 800 toeristen op een dag naar binnen - kunnen rekenen op flinke tegenstand van onder andere Defensem el Park Güell, een belangengroep die zich ontfermt over het behoud van het park. ,,Dit is een gemeenschappelijke faciliteit en geen museum of kathedraal. Niemand zou hiervoor moeten betalen", liet een woordvoerder weten in de Sunday Times.

Vrees

Er wordt nu gevreesd dat de Spaanse overheid ook geld gaat vragen voor andere tot nu toe gratis populaire attracties, zoals het San Fermin festival in Pamplona en de Semana Santa processions in Sevilla. Eind vorige maand moesten voor het eerst tickets (tien euro p.p.) worden aangeschaft voor het bijwonen van La Tomatina, het tomaten-gooifestijn in Bunol.