Nieuws/Binnenland
1060338673
Binnenland

Coronacrisis: zaterdag 16 januari

LIVE | RIVM: Restaurant Eindhoven gaat toch niet open

AMSTERDAM - Ook nu er een begin is gemaakt met vaccineren, blijft het uit China overgewaaide coronavirus mondiaal voor ontwrichting zorgen. Sinds het begin van de pandemie zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen mensen overleden aan het virus. In de Verenigde Staten zijn de meeste slachtoffers (bijna 390.000) gevallen, gevolgd door Brazilië (ruim 207.000). In Nederland zijn zo’n 13.000 mensen aan het virus bezweken. Wereldwijd zijn meer dan 93 miljoen coronabesmettingen vastgesteld. Volg in dit live-blog het laatste coronanieuws.

Restaurant De Kiet in Eindhoven laat zondag bij nader inzien toch geen eters in de zaak toe. Eerder deze week kondigde het BBQ-restaurant aan zondag opnieuw de deuren te openen voor eters, maar zaterdag kwamen de twee eigenaren daarop terug.

„Om een mediacircus te voorkomen in onze straat kiezen we ervoor om zondag alleen open te gaan voor afhaal en bezorg”, aldus beide eigenaren zaterdag op Facebook. Afgelopen zondag ging het restaurant open en zat De Kiet vol eters en dat ondanks de lockdown. De gemeente greep in en gaf een laatste waarschuwing. Als het restaurant nog eens open gaat, zet de gemeente het slot erop. Eigenaren Nassim en Quincy kozen zaterdag eieren voor hun geld.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Sport:

Financieel:

Entertainment/persoonlijk:

Bekijk meer coronanieuws in het liveblog van vrijdag 15 januari.