Nieuws/Binnenland

'Dralen OM rond Van Rey schadelijk voor VVD'

Dat het nog steeds niet duidelijk is of het Openbaar Ministerie de in opspraak geraakte Roermondse VVD'er Jos van Rey gaat vervolgen, is „schadelijk voor de VVD”. Een woordvoerster van VVD-partijvoorzitter Benk Korthals zegt dat naar aanleiding van berichtgeving in Nieuwsuur.

„Er ligt op dit moment geen aanklacht tegen Van Rey en de feiten zijn onbekend. Deze lange periode van onzekerheid is voor de VVD schadelijk”, aldus de woordvoerster.

Van Rey wordt verdacht van corruptie en trad daarom in oktober 2012 af als senator en wethouder. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) gaf in een reactie aan dat het onderzoek naar Jos van Rey nog „geruime tijd“ zal duren. „Het doel van het OM is waarheidsvinding. Dat brengt met zich mee dat er een tijd mee gemoeid is.”

Nieuwsuur bericht donderdagavond dat Van Rey door de afdeling Roermond op de groslijst is gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De woordvoerster van Korthals benadrukt dat het hoofdbestuur niet gaat over de groslijst, maar wel aan in opspraak geraakte politici adviseert om afstand te bewaren tot de politiek zolang ze in opspraak zijn. De ledenvergadering beslist uiteindelijk over de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.