Nieuws/Buitenland
1060668
Buitenland

Familie kopschopper Aalst doet aangifte

De familie van de 17-jarig Belgische jongen die deze zomer in Aalst een man nagenoeg doodschopte, heeft aangifte gedaan bij de politie. Reden zijn de vele bedreigingen aan hun adres en dat van de puber.

Dat meldt de advocaat van de familie aan het Nieuwsblad. De raadsman klaagde woensdag al dat zijn cliënt, Ben D. doodsbang is door alle verwensingen. Op zijn advies is de familie van de jongen nu naar de politie gestapt, omdat hij wil dat er een onderzoek komt naar wie er achter de bedreigingen zit. ,,De moeder, de broer en het liefje van Ben worden bedreigd. Ook Ben zelf wordt stevig op de korrel genomen. ‘Als je vrijkomt, zullen we jou ook een keer aanpakken’, wordt er geschreven.”

D. zit ondertussen vast in een gesloten inrichting, waar hij psychisch wordt onderzocht. De jongen kampt naar eigen zeggen met een agressiestoornis. Ook zou hij al langer een conflict met zijn slachtoffer hebben gehad. De man ligt sinds de gruwelijke mishandeling in juni nog steeds in het ziekenhuis. Ben D. meldde zich pas bij de politie nadat die vorige week beelden van de misdaad vrijgaf.