Nieuws/Binnenland

Website beschuldigt Utrechtse politicus GroenLinks van racisme

De website allesinperspectief.nl haalt het bloed onder de nagels vandaan bij fractievoorzitter Bas Nugteren van GroenLinks in de Provinciale Staten Utrecht. Hij overweegt juridische stappen tegen de website, omdat er bijna iedere dag een artikel verschijnt waarin hij wordt geschuldigd van racisme tegen Turken.

De site beweert dat er onlangs audiomateriaal uit 2011 is opgedoken, waarin te horen is dat Nugteren 'fel anti-Turkse uitspraken' doet. De fractievoorman was destijds werkzaam aan de Universiteit van Utrecht en zou volgens de site Turkse studenten hebben willen weren van de Universiteit. Het geluidsmateriaal is echter nergens te vinden op de website. RTV Utrecht meldt dat de schrijver van de artikelen, Frits Houtman, niet bereikbaar is voor commentaar.

Nugteren zelf reageert geschrokken op alle insinuaties en zegt dat hij alle vormen van racisme afkeurt. "Het beschadigt me en ik wil kijken wat de juridische mogelijkheden zijn om hier tegen op te treden."

De in 2010 opgerichte website  'Alles in perspectief'  is een blog over actualiteiten en wil alles in zijn context plaatsen en uitleggen omtrent het nieuws.