Nieuws/Binnenland
1061152
Binnenland

Lichamen gedode broertjes nog niet vrij

De lichamen van de broertjes die maandag dood werden gevonden in een bungalow in Schoonloo, zijn nog niet vrijgegeven. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) moet eerst nog een schouw doen op de lichamen. De tweeling Marijn en Jasper van 10 en hun halfbroertje Seth van 2 zijn vrijwel zeker door hun 47-jarige vader gedood.

De bungalow waar de lichamen van de broertjes en de vader maandag werden gevonden, is nog een paar dagen onderwerp van onderzoek door de politie. De vader schreef in een afscheidsbrief dat hij de jongens en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd na een jarenlange vechtscheiding en een nieuwe relatie die ook op de klippen was gelopen.

Basisschool De Petteflet in Groningen, waar de tweeling op zat, is dinsdag zo goed en zo kwaad als het gaat weer begonnen met de lessen. Voor leerlingen die dat nodig hebben is er opvang aanwezig. De GGD en Slachtofferhulp adviseerden de school de draad weer op te pakken. De verslagenheid is groot, zei een woordvoerster van de school, zowel onder leerlingen als onder leerkrachten. Overwogen wordt een speciale herdenkingshoek voor Marijn en Jasper in te richten. Over een herdenkingsbijeenkomst wordt nog gepraat. De school wil daarover eerst met de moeder van de jongetjes overleggen.

Dinsdag was de hele dag een medewerker van de GGD op de school aanwezig om kinderen op te vangen. Ouders die behoefte hebben aan hulp kunnen ook een beroep doen op de GGD of Slachtofferhulp.

De leden van voetbalclub De Vogels in Groningen waar een van de drie omgebrachte broertjes lid van was, spelen komend weekend met rouwbanden. Ook wordt er voorafgaand aan de wedstrijden een minuut stilte in acht genomen. De club overweegt nog een herdenkingsbijeenkomst te organiseren, maar wil daarover eerst overleggen met de moeder van Marijn en Jasper. Jasper was tot vorig jaar lid van De Vogels.