Nieuws
1061166
Nieuws

Renault toont Initiale Paris

Met de Initiale Paris Concept geeft Renault op de autoshow in Frankfurt een voorbode op de opvolger van de Espace. Een model dat meer een crossover zal zijn dan een MPV.

De Nederlandse designdirecteur van Renault, Laurens van den Acker, tekende deze concept car die prima past in het snelgroeiende crossover-segment. Dankzij de 22 inch wielen staat de auto hoog op zijn wielen en krijgt het model een dynamischer uiterlijk dan de klassieke MPV’s.

Architectuur

De auto staat op basis van de nieuwe Common Module Family technische architectuur dat samen met Nissan is ontwikkeld. Renault zal ook de nieuwe Scénic en Laguna op de deze architectuur bouwen.

Premium

De Initiale Paris neigt ook naar het premiumsegment met een hoge afwerking, chromen details en hoge kwaliteit lak. De naam wordt dan ook gebruikt voor een submerk van Renault dat te vergelijken is met de DS-lijn van Citroën.

Concept

Ondanks dat de 4,85 meter lange Renault elementen voor toekomstige productiemodellen huisvest, is dit toch echt een concept car. Dat blijkt onder andere uit de camera’s die de achteruitkijkspiegels vervangen. Ook het interieur zullen we niet snel bij de dealer zien. De stoelen lijken daar te zweven, doordat ze zijn bevestigt aan de doorlopende middenconsole. Als de inzittende naar beneden kijkt, ziet hij een aluminium structuur met daaronder zichtbaar hout. Kijkt hij omhoog dan ziet hij een plexiglas dak, met een aluminiumplaat waarin het stratenplan van Parijs is uitgefreesd.