Nieuws
1061178
Nieuws

Dit is hem dan: de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé

Geen CL, maar S-Klasse Coupé. Zo gaat het coupémodel op basis van de nieuwe S-Klasse door het leven. Hij komt in 2014 op de markt, maar voordat het zover is, toont Mercedes-Benz eerst nog een conceptmodel op Frankfurt.

Bijna klaar

Het studiemodel is nagenoeg productieklaar. Want de versie die straks in de showrooms verschijnt is slechts 10 procent anders. Dat betekent dat het studiemodel voor 90 procent klaar is. Hij geeft dus een duidelijke indicatie voor wat op stapel staat.

Ten opzichte van de reguliere S-Klasse is het dak 40 millimeter lager en is de achterzijde 80 millimeter korter. Verder is de auto breder, vlakker en korter om de coupéproporties te benadrukken. Hij meet 5,05 meter in de lengte, is 1,96 meter breed en is 1,41 meter hoog. Ter vergelijking: de S-Klasse limousine meet 5,12 meter in de lengte, is 1,89 meter breed en 1.496 mm hoog.

De S-Klasse Coupé krijgt van Mercedes-Benz specifieke designaspecten mee. Zo heeft hij smallere ramen zonder frame, een eigen grille gebaseerd op die van de CLA diamantengrille en enkele donkerchromen hoeken. Ook LED-koplampen zijn van de partij. Aan de achterzijde past Mercedes-Benz een chromen strip toe. Ook zijn de achterlichtunits anders gerangschikt.

Display

In het interieur domineert net zoals bij de reguliere S-Klasse het forse 30,7 centimeter grote digitale display. Het materiaalgebruik komt voorts overeen met de limousine. Aluminium en vooral veel leder moet de bestuurder een luxe gevoel geven.

Het conceptmodel is uitgerust met een 455 pk en 700 Nm sterke V8-Biturbomotor die we kennen uit de S500

Volgend jaar

Volgens topman Dieter Zetsche kunnen we de productieversie van de auto volgend jaar op de markt verwachten.

BEKIJK HIER HET EERSTE BEURSVERSLAG OVER DE S-KLASSE COUPÉ