Nieuws
1061194
Nieuws

Nachtje in hotel duurder geworden

De gemiddelde prijzen voor een hotelkamer zijn in de eerste helft van dit jaar met 2 procent gestegen wereldwijd. Daarmee zijn ze bijna terug op het niveau van 2006, het jaar voor de start van de wereldwijde financiële crisis. Dat blijkt uit een index van hotelprijzen die boekingssite Hotels.com dinsdag heeft gepubliceerd.

De prijzen voor hotelovernachtingen zijn volgens de site al sinds begin 2010 geleidelijk aan het oplopen. „In veel Europese bestemmingen, die het hardst werden geraakt door de crisis, zijn de hotelprijzen gestabiliseerd en enkele van deze bestemmingen laten weer gezonde stijgingen zien”, zegt David Roche van Hotels.com.

 

Nederlandse hotels juist goedkoper

In Nederland is dat niet het geval. Voor een overnachting in ons land moest in de eerste helft van het jaar gemiddeld 121 euro worden neergeteld, 4 procent minder vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

 

Hotel duur in Amsterdam, Maastricht en Den Haag

Amsterdam is met 135 euro per nacht nog altijd de duurste 'hotelstad' in Nederland, gevolgd door Maastricht (113 euro) en Den Haag (106 euro). In Utrecht kostte een hotelovernachting gemiddeld 97 euro, een daling van 11 procent vergeleken met de eerste helft van vorig jaar.

 

Oman het duurst, Cambodja het goedkoopst

Wereldwijd staat Amsterdam op de 34e plaats. De duurste stad ter wereld is de Omaanse hoofdstad Muscat, waar een kamer gemiddeld 236 euro kost. De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is met 42 euro het goedkoopst.